UNUTRASNJE ROLETNE

UGRADNA - UNUTRASNJE ROLTNE

Ugradne - Unutrasnje roletne su sistemi roletni koji se postavljaju na stolariju i kao takvi zajednom sa stolarijom u otvor. Ugradne roletne treba  isplanirati pri narucivanju stolarije.

PREDNOSTI OVOG SISTEMA 
- Lako, jednostavno, jeftino odrzavanje - pristup svim elementima otvaranjem poklopca kutije.
- NE BUSI SE STOLARIJA KAKO BI SE PROVUKLA GURTNA-KANAP ZA PODIZANJE
- U dosta slucajeva kada je zamena stolarije u pitanju, postoje betonsiki elementi ( betonski zub zgrade ) koji su namenjeni za ovaj tip roletne kao leziste i zasita - neretko vec postoji drvena kutija sa roletnom. S`obzirom da stolarija ne moze da pokrije navedeni element a da bi se izbegli troskovi gradjevinskog zatvaranja ovakvog zuba , ovaj sistem roletni je pravo resenje. Navedeni element stiti kutiju roletne od produvavanja. Obicno kupci prave gresku i kako bi izbegli pocetne troskove zamene stolarije te ne koriste ovu pogodnost cime se izlazu gradjevinskim radovima i troskovima za zatvaranje ovog "zuba"  a naknadnim stavljanjem roletne ( vanjske ) smanjuju efektivnu povrsinu stolarije.
- Sistem ovakvih roletni koji MI koristimo podrzava i rolo komarnik iz kutije roletne. Ovakav sistem omogucava, a da bi se izbegli pocetni troskovi, da se naknadno vrlo jednostavno ( otvaranje kutije ) i znatno jeftinije ugradi ROLO KOMARNIK. Na ovaj nacin sistem se nadogradjuje i planiraju troskovi. Ovakvo postavljanje komarnika je i do 50% jeftinije od standardnih naknadnih resenja.
- Bilo da je rec o zgradi ili privatnoj kuci , ovaj tip roletni pruza i dodatnu estetiku objekta, gde sa spoljasnje strane izgleda kao da roletna izlazi iz zida, kutija je zasticena i ne vidi se.

MANE SISTEMA UNUTRASNJIH ROLETNI
- S`obzirom da se sistem postavlja na stolariju i zajedno sa njom u otvor, ovakav sistem smanjuje efektivnu velicinu prozora kako bi ceo sklop ( prozor+ roletna ) stali u otvor. Obicno je to smanjenje 20 cm, sto se naravno odrazava i na smanjenje efektivne povrsine stakla.

- Ovaj sistem nije preporucljiv za stolariju na vecim visinama ( peti sprat i navise ) jer moze doci do produvavanja u ekstremnim vremenskim prilikama, kada se uzme u obzir da celom sirinom stolarije postoji kroz roletnu kontakt spoljasnje strane sa unutrasnjom.

U Zavisnosti od materijala koji koristimo preporucujemo Vam dve vrste ovih roletni :

1.) STANDARD

 

  • - PVC KUTIJA SA STIROPOROM 15, 20, 25 cm visine

  • - PVC VODJICA , MASIVNA SA DODATNIM PROREZOM ZA KOMARNIK

  • - ALUMINIJUM ZASTOR ( LAMELICA ISPUNJENA POLIURETANOM )

  • - PO ZELJI ROLO KOMARNIK IZ KUTIJE ROLETNE

Napominjemo da je ovo sasvim dovoljan sistem koji obezbedjuje pouzdan rad, zastitu od produvavanja, energetsku efikasnost. Ovakav izbor materijala pruza odlican odnos cene i kvaliteta, narocito ako se uzme u obzir da kutija i vodjice roletne nisu direktno izlozene vremenskim prilikama ( sunce, kisa i dr. ), te PVC varijanta je sasvim dovoljno resenje. Zastor ( lamelice ) roletne je vrlo bitan i on je taj, u ovom sistemu, koji je najizlozeniji te preporuka je da on bude iskljucivo ALUMINIJUMSKI.

2.) TERMO

  • - ALUMINIJUM KUTIJA ( STRANICE ISPUNJENE POLIURETANOM

  • - ALUMINIJUM VODJICA 

  • - ALUMINIJUM ZASTOR ( LAMELICA ISPUNJENA POLIURETANOM )

  • - OVAJ SISTEM NE PODRZAVA KOMARNIK IZ KUTIJE ROLETNE

    Ovaj sistem je znatno skupllji , svakako pruza nesto bolju energetsku efikasnost sistema medjutim ne toliko kolika je razlika u ceni .