ADAPTACIJA - GRADNJA

Kao i sve sto ima rok trajanja tako i prostor u kome zivimo ima ogranicenje te dodje trenutak kada treba ga osveziti te renovirati. Posebno treba naglasiti da pojedini dotrajali elementi kao sto su elektro instalacije i direktno uticu na nasu bezbednost a i zdravlje - vodu koju pijemo kroz postojece cevi, prasina iz dotrajalog poda i sl. te njihova zamena ne predstavlja luksuz vec potrebu. Svakako nove tehnologije koje su danas u ponudi na trzistu mogu da doprinesu osvezenju, novoj dimenziji, povecanoj funkcionalnosti prostora te i prijatnijem ugodjaju pri boravku. Takodje, sirenje porodica promena namene i sl. dovode do potrebe preuredjenja te povecanje komoditeta , funkcionalnosti. Kada se sve navedeno uzme u obzir uvidi se koliki je znacaj posvecenju paznje u prostoru u kome najvise boravimo-stanujemo.
U prilici smo da vam ponudimo usluge i deo robe kojima mozete u potpunosti da resite po principu "kljuc u ruke" sve delimicne ili totalne adaptacije.
- ADAPTACIJE STANOVA potpuna ili delimicna (VIDI OPSIRNIJE )
- ADAPTACIJE KUCA potpuna ili delimicna
- UREDJENJE POTKROVLJA
- RENOVIRANJE KUPATILA
- RENOVIRAJE KUHINJA
- ZATVARANJE TERASA - pretvaranje u potpun zivotni prostor
- RENOVIRANJE KROVOVA - totalna ili delimicna
- POTPUNO SREDJIVANJE PROSTORA U SIVOJ FAZI DO USELJENJA ( KUCA, STAN )
- NADZID, DOZID SPRATOVA DO USELJENJA ( "KLJUC U RUKE" ) - stan ili kuca
- "UKRUCIVANJE" - dodatno staticko osiguravanje starih objekata
- RENOVIRANJE LOKALA -delimicno ili totalno
- IZGRADNJA NOVIH OBJEKATA - DELIMICNA ILI DO USELJENJA ( vidi opsirnije )

 

PREDNOSTI

Prednosti angazovanja firme za renoviranje su visestruke ali kao najvaznije se izdvajaju :
- SVE ZANATSKE USLUGE NA JEDNOM MESTU ( keramika, vodovod, struja, zidanje, parket, bravarija, stolarija, molerski radovi, gips i dr. )
- RADOVI SU KORDINISANI I KONTINUALNI - UNAPRED PLANIRANI - logicnost u tempu i nacinu izvodjenja,
izbegava se da prethodni radovi nisu odgovarajuci za naredne

- POGODNOST NARUCIOCA JE STO IMA SAMO JEDNU OSOBU ZA KONTAKT TE OLAKSANU KOMUNIKACIJU TOKOM IZVODJENJA RADOVA
- NARUCIOC POSLA JE OSLOBODJEN DIRKTNOG NADZORA, STO OSTAVLJA KOMODITET VREMENA ZA
SVOJE OBAVEZE TOKOM IZVODJENJA RADOVA - resen banalnih problema, izvodjac vise vremena moze
posvetiti planiranju,tj. estetici buduceg zivotnog prostora

- SVI PROBLEMI-TROSKOVI OKO TRANSPORTA, NABAVKE, IZNOSENJA POTREBNOG MATERIJALA SU NA
TERET IZVODJACA

- GARANCIJA VALIDNA NA UGRADJENU ROBU I RADOVE U SKLADU SA NORMAMA ZA TU OBLAST
- I JOS MNOGE DRUGE DIREKTNE ILI INDIREKTNE POGODNOSTI KOJE NA OVAJ NACIN NARUCIOC IMA STO SVAKAKO UTICE NA SMANJENJE TROSKOVA,STRESA I VREMENA

Cesto su ljudi u zabludi da angazovanjem firme je skupo i nepotrebno te za ovako kompleksne radove pokusavaju da sami angazuju i kordinisu rad majstora. Da je to zabluda uvidjaju vrlo brzo. Nekordinisano izvodjenje radova svakako dovodi najpre da se narusi kontinuitet, da majstori koji treba da nastave zapoceto nisu zadovoljni kvalitetom predhodne grupe majstora, veliko angazovanje narucioca oko pripremnih radova i materijala uvek na kraju dovedu da kroz produzenje radova i dr. troskovi se uveliko nagomilaju te prevazilaze one koje bi ste platili angazovanjem uigrane ekipe-firme. Kada se uzme u obzir da kod radova renoviranja dosta stvari ne mogu da se predvide, tokom radova su ceste izmene ili se naidje na neplanirane okolnosti brzo reagovanje , mogucnost trenutne fleksibilnosti ( resavanje iznenadnih problema ) su svakako na strani nasoj kao uigranog i iskusnog sistema pre nego da narucioc sam bude suocen sa istim. Narocito ako su u pitanju zgrade i sl. gde nefunkcionalni zajednicki ventili, dotrajalo grejanje mogu izazvati ozbiljne posledice, poplave i sl. ako reakcija nije blagovremena. U analizi svakako treba uzeti i ljudski faktor "faktor majstor" gde neretko prezauzetoscu, pomeranjem radova i sl. naruciocu kroz samostalno angazovanje u mnogome moze poremetiti planove i povecati troskove. Samostalnim angazovanjem , neretko narucioc ne ukalkulise ne danas male zavisne troskove i vreme izgubljeno koje na ovaj nacin ima te trcanje za stalnim dokupom materijala, angazovanje oko iznosenja istog, pice, racuni za telefon i sl. danas mogu znacajno uticati na zavrsnu cenu kostanja radova i ako u osnovi ovakvi troskovi se ne kalkulisu.
Na osnovu svega gore opisanog mislimo da se stice jasna predstava da angazovanje firme za obavljanje navedenih radova u mnogome stedi naruciocu novac i vreme a i znatno smanjuje stres. Cinjenica je da su navedni radovi iziskuju veca materijalna srredstva, odsustvo iz zivotnog prostora, trenutnu promenu navika te su stresni sami po sebi.